Kurser

Trygg Idrott

20 sep kl. 18:00 - 20:00

Folkhälsan erbjuder idrottsföreningar på Åland en möjlighet att få ta del av Trygghetslåda idrott – för föreningsaktiva inom barn- och ungdomsidrott.

I samarbete med Ålands idrott kommer en kväll arrangeras där du får ta del av ett nytt material för dig som ordnar organiserad verksamhet för barn och unga! ”Trygghetslåda idrott” innehåller material för att främja en trygg idrottsgemenskap.

 

Grundutbildning för tränare

14 okt kl. 18:00 - 13 nov kl. 17:00

Grundutbildning för tränare” – en utbildning för dig som vill bli eller redan är tränare. Det spelar ingen roll vilken idrott du är tränare i eller om du tränar barn, ungdomar eller vuxna. 

Nöd Första Hjälp

26 okt kl. 18:00 - 22:00

Kursen i första hjälp ger grundläggande kunskaper och färdigheter för att hjälpa i nödsituationer och vid vanliga sjukdoms- och olyckssituationer. Som ledare har vi alla behov av att kunna hjälpa våra adepter om det händer något.
Utbildnings målsättning är att deltagaren kan inleda livräddande första hjälpen vid ”nödsituationer”.

Sömn och Prestation

15 nov kl. 18:30 - 20:30

Alla vet att det är bra att sova, men få vet faktiskt HUR bra det är att sova. Det kan faktiskt påverka hur fort du springer, hur länge du orkar springa, hur högt du hoppar, hur motståndskraftig du är mot sjukdom din reaktionsförmåga och mycket mer. Det finns även mycket i vår vardag, saker vi gör varje dag, som gör att det blir svårare att somna och som gör att vi sover sämre. Dessa faktorer kan vi använda oss av för att sova bättre och maximera vår prestation!