Kurser

Grundutbildning för tränare 1 , 2023

06 feb kl. 18:00 - 18 okt kl. 17:00

Grundutbildning för tränare – en utbildning för dig som vill bli eller redan är tränare. Det spelar ingen roll vilken idrott du är tränare i eller om du tränar barn, ungdomar eller vuxna. 

Våga - en workshop om bättre självkänsla och självförtroende för tjejer

09 feb kl. 18:00 - 20:00

God självkänsla betyder att man vet vem man är, man står upp för sig själv, man accepterar sig själv och har självrespekt. Självförtroende handlar om att jag vet (är övertygad om) att jag kan något inom ett område, är kompetent och kapabel att lösa situationer och problem.

Du som deltar får kunskap och kick att stärka din självkänsla och ditt självförtroende.
Att du får koll på hur du kan öva mod i träning och i livet och varför det kan vara så viktigt.

Styrketräning för barn och unga

20 mar kl. 18:00 - 20:00

Styrketräning för barn och ungdomar är ett omdebatterat ämne där det fortfarande finns många frågetecken bland barn och ungdomstränare om och hur den bör bedrivas. Docent Tommy Lundberg kommer presentera en samlad kunskapsöversikt gällande styrketräning för barn och ungdomar, hur det kan bedrivas i olika åldrar för att stimulera önskvärda adaptationer samt minimera risken för skador hos idrottande barn och ungdomar.

Akut skadebehandling

27 mar kl. 18:00 - 21:00

Kursen ger dig kunskap om akuta idrottsskador och grunderna i rehabilitering. Du lär dig hur du ska agera om skadan är framme för att förkorta rehabiliteringstiden.

Grundutbildning för tränare 2, 2023

13 apr kl. 18:00 - 13 maj kl. 17:00

Grundutbildning för tränare – en utbildning för dig som vill bli eller redan är tränare. Det spelar ingen roll vilken idrott du är tränare i eller om du tränar barn, ungdomar eller vuxna. 

Tejpning

20 apr kl. 18:00 - 21:00

Grundläggande utbildning i tejpning av idrottsskador där stor del består av att du får öva praktiskt. Tejpning är en del av behandling av idrottsskador och som förebyggande kan användas för att minska risk för idrottsskador.
Under kurstillfället kommer du att få teoretisk kunskap om när och hur man kan och skall använda tejpning, men framförallt kommer du att få möjlighet att öva praktiskt. I kursen kommer du att få lära dig de vanligaste tejpningarna för fötter knän och händer.