Coronavirus
17.01.2022

Coronaviruset och idrottsrörelsen 17.1.2022

Från fredag 21.1.2022 till och med 3.2.2022 undantas barn och unga från den avrådan som gäller fritids- och hobbyverksamheter inomhus. Därmed kan fritids- och hobbyverksamhet anordnas inomhus för barn och unga under 18 år under denna period.

Avrådan från hobbyverksamhet för vuxna och privata tillställningar inomhus, samt förbudet för offentliga tillställningar och allmänna sammankomster inomhus gäller fortsatt under denna period. De lagstadgade allmänna åtgärderna i utrymmen som är öppna för allmänheten behöver fortsatt följas.

Se hela pressinformationen här.

Myndigheterna informerar ofta och ändrar sina rekommendationer och restriktioner vid behov. Följ myndigheternas rekommendationer, var beredda på snabba omställningar och överväg för- och nackdelar utifrån era egna förutsättningar.

Övrig info/att tänka på:

  • Länk till Ålands Landskapsregerings senaste information med anledning av coronaviruset i sin helhet (OBS! Inte alltid uppdaterad med den senaste informationen så kontrollera när det är senast uppdaterat) samt beskrivning av offentliga tillställningar och sammankomster.
  • Kom ihåg att alla bör stanna hemma, och testas, även vid lindriga sjukdomssymtom.
  • Tänk på god handhygien, att skydda munnen vid hosta och nysningar samt begränsa onödig direkt fysisk kontakt med andra.
  • Användning av mun- och nässkydd rekommenderas på allmän plats inomhus för alla som fyllt 12 år då man inte kan hålla avstånd. 
  • Distansarbete rekommenderas om möjligt.
  • För att få uppdaterad information om vad som gäller för resor till Finland kan ni besöka Gränsbevakningens hemsida.
  • För att få uppdaterad information om vad som gäller för resor till Sverige kan ni besöka Folkhälsomyndighetens hemsida.