söker tidtagare
25.04.2023

Ålands Idrott söker tidtagare

Ålands Idrott har tidtagningsutrustning (MYLAPS) som lämpar sig för löpning, cykling och simning och söker nu personer som vill jobba med tidtagning på tävlingar runtom på Åland. Tävlingar (10–15 per år) sker under perioden maj till oktober och oftast på helger.

Arbetet med tidtagning är uppdelat i två roller, huvudansvarig tidtagare och assisterande tidtagare. Den huvudansvariga tidtagaren ansvarar för kontakt med arrangörer, förbereder utrustning inför lopp, leder arbetet med tidtagning på plats under loppet och levererar resultat till arrangör.
Den assisterande tidtagaren bistår den huvudansvarige tidtagaren under större lopp bland annat genom att hjälpa till med förberedelser inför lopp, placera ut och kontrollera utrustning samt att assistera vid resultatframtagning.

Huvudansvarig tidtagare ersätts enligt följande:

Halvdag inkl. förberedelser:                               200€

Heldag inkl. förberedelser:                                 300€

Assisterade tidtagare ersätts enligt följande:

Halvdag:                                                                  75€

Heldag:                                                                    150€

Någon tidigare erfarenhet av tidtagning behövs inte, däremot är viss datorvana och att arbeta i Excel något som underlättar arbetet. Ålands Idrott skolar in dig som är intresserad av att arbeta som tidtagare.
Du blir en del av ett arrangemang, får upplevelser och kunskaper samt träffar människor, har möjlighet att styra dina uppdrag och kan välja bland de lopp som arrangeras enligt din tid och ditt intresse.

Första loppet arrangeras redan den 6e maj och där kan du få vara med och se vad det handlar om.

Om detta låter intressant, tveka inte att ta kontakt med Linus på Linus@alandsidrott.ax för mera information!