Ansökan förbund

Finansieringen av idrottsverksamhet omfattar elit-, bredd- och motionsidrott samt idrottsverksamhet för personer med funktionsnedsättning. Barn- och i synnerhet ungdomsidrott är prioriterade i fördelningen då bortfallet av aktiva idrottare framför allt sker under ungdomsåren.

Allmännyttig ideell organisation med hemort på Åland som bedriver idrott och/eller motion samt har varit registrerad i minst ett kalenderår före ansökningsåret kan söka verksamhetsbidrag för idrottsverksamhet, då vissa villkor är uppfyllda.

Sista ansökningsdag för verksamhetsstöd är 15 oktober kl 16.15. Instruktioner för ansökan om verksamhetsstöd hittar du här nedan.

Till ansökningsblanketten med e-id

Till ansökningsblanketten utan e-id

Tips! Om du väljer ansökningsblanketten med e-id sparas den under tiden du fyller i ifall du inte hinner med allt på en gång.

Utvecklingsstöd för utbildning och projekt kan dessutom sökas 15 februari och 15 juni, förutsatt att det finns fördelbara medel kvar. Då ska utbildningsstatistik/-plan och/eller projektplan enligt mall på Ålands Idrotts hemsida skickas till info@alandsidrott.ax.