Bosu boll

Bosu boll
från
Fysioline
Namn
Bosu boll
Tillverkare
Fysioline
Antal
23
Utrustningstyp

Beskrivning

Bosu är en träningsform som kommer från USA där man framför allt tränar styrka, bålstabilitet och balans. Träningsredskapet är en stor boll som delats på hälften och har en platt undersida och en rund fjädrande ovansida. Bosu betyder both sides up och innebär att styrketräning sker både med den runda och den platta sidan upp. Träningen är populär inom olika lagsporter och sporter där balans och snabba förflyttningar är viktigt, till exempel inom ishockey, fotboll, skidor, snowboard, gymnastik och friidrott.
Svenska gymnastikförbundet har lanserat träningsformen i grupp. Bosu påminner om träning på step-up bräda, men har inga stegkombinationer utan är mer ett vanligt konditions- och styrketräningspass. Fokus ligger på andning, stabilitet och balans. Träningen rekommenderas också vid rehabilitering efter en knä- eller fotledsskada.

Hyr från biblioteket

Böckerna hämtas från Ålands idrotts kansli (Östra Esplanadgatan 7)

Vi behöver samla in dina personuppgifter för att administrera utlåning av material från vårt bibliotek. De personuppgifter vi samlar in framkommer av anmälningsformuläret. Ålands Idrott ansvarar för att dina personuppgifter behandlas enligt gällande lagstiftning.

Du kan personligen eller skriftligen framföra en begäran om granskningsrätt av personuppgifterna till registrets kontaktperson. Granskningsrätten är personlig. Felaktiga uppgifter som uppdagas kan rättas i registret på begäran. Om du vill utöva dina rättigheter avseende personlig integritet vänligen kontakta Ålands Idrott.

Bild-CAPTCHA
Ange de tecken som visas i bilden.