Värmlands skolidrottsförbund på besök

Måndagen den 15 april besökte Värmlands skolidrottsförbund Åland för att ta del av hur vi arbetar och utbyta erfarenheter samt lära av varandra. Åtta personer från deras förbundsstyrelse var med på resan som har varit planerad sedan september, och från Ålands Idrotts sida deltog hela personalen i olika delar under dagen. 

Ålands Idrott presenterade sin verksamhet och historik om hur vi har kommit till där vi är idag, vi pratade mycket om hur idrotten fungerar på Åland och om hur rikt idrottslivet är med både många aktiva samt många fina idrottshallar- och arenor. Vi presenterade vårt projekt Starka Barn och besökte Näfsby skola för att vara med på ett Starka Barn pass med ledarna Ewa Johansson och Maria Egeland.

För att erbjuda en bredare syn av idrotten på Åland fick vi besök av det ålänska Ö-spelslagets team leader Peter Enberg som berättade hur spelen går till, arbetet bakom och hur man förbereder sig inför kommande Ö-spel i sommar nere på Gibraltar. Vi besökte också IFK Mariehamn och fick en trevlig pratstund med VD och Klubbdirektör Peter Mattsson om hur laget har tagit sig till där de är idag, samt segern i den finska ligan 2016. Vi fick även titta in i lagets omklädningsrum och ta del av hur de arbetar skadeförebyggande och med teambuilding utanför planen.

Under dagen hann vi även få information om hur Värmlands skolidrottsförbund arbetar och rollen de har i samarbetet med skolorna i Värmland. Studiebesöket blev en mycket intressant och lyckad dag för alla deltagare.