Strandlöpare… Sandlöpare…

Titel
Strandlöpare… Sandlöpare…
Författare
Johanna Nilsson
ISBN
91-87660-65-2
Antal sidor
176
Antal
1st
Kategori

Det handlar om idrott och anorexia.
Karin har anorexia och är löpare och Lars är löpare och hans syster dog av anorexia. Deras liv flätas samman.

Hon visste att hon ljög för sig själv. Så hade det varit länge. Hon ljög för allt och alla. För sig själv. För skolsyster. För idrottsläkaren. För tränaren. För träningskompisarna. För mamma och pappa. Ingen skulle få reda på hennes stora hemlighet. Hemligheten hon bar långt där inne i hjärtat och som gnagde och gnagde.
Hon hatade… och älskade på samma gång. Ville finnas samtidigt som hon ville sjunka genom jorden. Kämpade mot viljan att gå ner ännu mer i vikt. Då skulle hon inte orka träna. Inte orka någonting. Nu orkade hon bara med träningspassen. Sen satt hon stilla resten av dagen. Lät den tunna kroppen ta igen sig. Vila. Fast hon inte ville. Fast det ekade i hjärnan att ”Sitter du still blir du fet. Sitter du still är du lat. Lat, lat, lat, fet, fet, fet.”

Vad skulle Eric säga? Tränaren. Han som ibland frågade om hon åt ordentligt. Som antydde att det skulle vara bra med lite mer benmuskler. Med lite mer ”kraft”… jodå. Hon nickade alltid och höll med. Nickade och höll med… nickade och höll med … och ljög.

Hyr från biblioteket

Böckerna hämtas från Ålands idrotts kansli (Östra Esplanadgatan 7)

Vi behöver samla in dina personuppgifter för att administrera utlåning av material från vårt bibliotek. De personuppgifter vi samlar in framkommer av anmälningsformuläret. Ålands Idrott ansvarar för att dina personuppgifter behandlas enligt gällande lagstiftning.

Du kan personligen eller skriftligen framföra en begäran om granskningsrätt av personuppgifterna till registrets kontaktperson. Granskningsrätten är personlig. Felaktiga uppgifter som uppdagas kan rättas i registret på begäran. Om du vill utöva dina rättigheter avseende personlig integritet vänligen kontakta Ålands Idrott.

Bild-CAPTCHA
Ange de tecken som visas i bilden.