Vego i världsklass – hållbar mat för en aktiv livsstil

Titel
Vego i världsklass – hållbar mat för en aktiv livsstil
Författare
Linda Bakkman, Anna Richert, Gustav Johansson
ISBN
978-91-1-309660-5
Antal sidor
349
Antal
1st
Kategori

Vego, mätt och stark. Känns det som en omöjlig kombination? Det är det inte!

Vego i världsklass utmanar fördomar och myter om vegetarisk mat och visar att vego är så mycket mer än bara sallader. Här får du veta varför ett grönt proteinskifte är så viktigt, vilka näringsmässiga utmaningar du ställs inför och hur du på ett konkret sätt kan komma runt dem.

120 närings- och klimatberäknade veganska och lakto-ovo vegetariska recept hjälper dig på vägen. Alltifrån snabba mellanmål till smarta storkok som ger tillräcklig energi och mättnad för att du ska kunna träna hårt och leva ett aktivt liv men samtidigt ställa om till mer hållbara kostvanor. Du får lära dig hur du proteinboostar din måltid med vegetabilier och vad du ska tänka på när det gäller smak och konsistens. Några av våra allra mest framgångsrika idrottare och OS-medaljörer delar dessutom med sig av sina egna resor mot en grönare tallrik. Kan de dra ner på köttet så kan du!

En grön våg där allt fler vill äta mer grönt har länge svept över Sverige. Skälen kan vara många – miljömässiga, hälsomässiga, solidariska och etiska. Köttkonsumtionen är dock fortfarande högre än vad vår planet tål och vad vi själva mår bra av.

I boken visar Linda Bakkman hur varierad och mättande en växtbaserad kost kan vara. Även du som tränar, och därmed har större behov av en rad näringsämnen kan ställa om till en mer hållbar kost, utan att kompromissa med vare sig hälsa eller prestation. Linda utmanar fördomar och myter om vegetarisk mat och bjuder på 150 goda, näringsberäknade och prestationsanpassade vegetariska recept som alla ger dig tillräcklig med näring, energi och mättnad för att du ska kunna träna hårt

Hyr från biblioteket

Böckerna hämtas från Ålands idrotts kansli (Östra Esplanadgatan 7)

Vi behöver samla in dina personuppgifter för att administrera utlåning av material från vårt bibliotek. De personuppgifter vi samlar in framkommer av anmälningsformuläret. Ålands Idrott ansvarar för att dina personuppgifter behandlas enligt gällande lagstiftning.

Du kan personligen eller skriftligen framföra en begäran om granskningsrätt av personuppgifterna till registrets kontaktperson. Granskningsrätten är personlig. Felaktiga uppgifter som uppdagas kan rättas i registret på begäran. Om du vill utöva dina rättigheter avseende personlig integritet vänligen kontakta Ålands Idrott.

Bild-CAPTCHA
Ange de tecken som visas i bilden.