Föreläsare

Jenna Gestranius
Idrottspsykologi vid Högskolan i Halmstad
Ämnen: Idrottspsykologi, Ledarskap, Processledare

Jenna började sin idrottskarriär 6 år gammal i ett lokalt fotbollslag i Pargas. Badminton blev så småningom hennes huvudsport och hon tog sig till den nationella elitträningsgruppen för under 15-åringar. Som 17-åring tog hon silver i dubbel i junior FM och representerade tack vare det Finland i junior VM i Sydafrika år 2002.

Studerat Idrottspsykologi vid Högskolan i Halmstad, Sverige. Efter att ha gjort det sista läsåret på ett universitet i Australien 2007, utexaminerades Jenna från idrottsvetenskapliga programmet med en filosofiekandidat examen i handen.

Idag jobbar Jenna som fritidssekreterare i Lemlands kommun samtidigt som hon driver företaget JG Train Smart som bland annat erbjuder rådgivning och föreläsningar inom mental träning.

Mer info: Mobilnr: 040 757 81 08
Sofie Öström
Dietist vid Göteborgs Universitet och innehar en master med inriktning klinisk nutrition , Personlig tränare (PT)
Ämnen: Kost och prestation

Sofie Öström är 25 år, född och uppvuxen på Åland. Till vardags arbetar hon som dietist inom Mariehamns Stad.

Träning har alltid varit en stor del av hennes liv och hon har testat på det mesta. Allt från redskapsgymnastik, fotboll, innebandy, simning, löpning till dans. I och med sitt stora intresse för träning bestämde hon sig för att fördjupa sig i kostens betydelse för att prestera maximalt under fysisk aktivitet och valde att läsa till kurserna mat och näring vid fysisk aktivitet och idrottsnutrition på avancerad nivå.

Sofie är van vid att föreläsa i sitt dagliga arbete och hon har dessutom varit lärare för kostrådgivningsutbildningen i Göteborg för Personliga Tränare och har även undervisat på Hälsa och Idrottslinjen vid Ålands Lyceum.

Från och med våren 2012 kommer Sofie hålla i Ålands Idrotts kostföreläsningar till ungdomsidrotten där hon hoppas kunna inspirera, engagera och motivera ungdomar att nå sina mål med hjälp av en god kosthållning.

 

Mer info: E-post: sofieshalsodesign@gmail.com, Mobilnr 040 83 53 001