Idrottens statistik

Ålands Idrott har i samarbete med Consilia tagit fram ett webbaserat statistikprogram för idrotten. Programmet är en del av Consilias programvara Membra, men utgör en helt fristående enhet som endast kan användas för verksamhetsstatistik.

Samtliga medlemsorganisationer inom Ålands Idrott skall använda statistikprogrammet för redovisning av respektive aktiviteter. Lanseringen sker i maj 2012 och för att ge idrottsorganisationerna bästa möjliga start, så kommer två informationstillfällen att hållas.

För att upprätta basuppgifter i statistikprogrammet, så krävs en del förberedelser. Import av nuvarande medlemmar, indelningar i grupper, ledare osv. så skall excel-dokumentet enligt länk användas. När man fyller i så skriver man helt enkelt över nuvarande uppgifter (exemplen). De rubriker som är röda, utgör obligatoriska fält som måste fyllas i. Pekar man på rubrikerna så finns det kommentarer/förklaringar tillgängliga.

Vid frågor som gäller statistikdelen så hänvisar vi till Consilia, där Camilla Byman svarar på frågor. Camilla kan nås på +358 (0) 9-4241 3110 eller cami(at)consilia.fi

Övriga frågor kan riktas till förbundskansliet.

Dokument: